Kaapo, Torsti ja Purtsi

Suvieran staffikolmikko

Staffordshirenbullterrierit Kaapo, Torsti ja Purtsi ovat oleellinen osa Suvieraa. Koirat ovat mukana niin agilityssä, pallopaimennuksessa kuin ongelmakoira-avustajina. Kolmikko tunnistetaan lenkkipolulla, vaikka oma emäntä ei olisikaan hihnan päässä.

Koiruuksista vanhin on vuonna 2004 syntynyt Kaapo-staffi. Kaapon mustat leukapielet ovat jo harmaantuneet, ja sen rooli on lähinnä nauttia eläkepäivistä. Aiemmin Kaapo kisasi agilityä kolmosluokassa ja oli erityisen hyvä avustaja ongelmakoirakoulutuksissa. Nuoruusvuosinaan Kaapo pyörähti myös näyttelykehissä. Niistä tassuun jäi kaksi sertifikaattia.

Keväällä 2008 Kaapo sai seuraa, kun ruskeasävyinen Torsti muutti Olaskaarelle. Torstista on kasvanut vuosien mittaan moniosaaja: siltä taittuu nykyään agility, pallopaimennus, kickbike-pyöräily ja -kelkkailu sekä maastoviehejuoksu. Ikä ei ole ainakaan vielä hidastanut lihaksikkaan Torstin menoa. Jos ryhdyt heittämään Torstille keppiä tai lumipalloja, väsyt varmasti ennen sitä.

Viimeisimpänä Suviera-klaaniin liittyi vappuna 2015 jääräpää Purtsi. Se soluttautui osaksi laumaa samantien. Purtsi on aloittanut jo pallopaimennuksen ja rally-tokon alkeet. Agilityoppia sille on antanut Torsti, jonka esimerkistä Purtsi muun muassa putkeen menon. Pentuvuosi alkaa olla Purtsilla nyt takanapäin ja joukon nuorimmasta on kovaa vauhtia kasvanut joukon suurikokoisin. Sen erikoiset tempaukset eivät ole jääneet huomaamatta, minkä seurauksena Purtsi on saanut jo useita faneja.

Torsti suoritti konesusitestin Onnidog14-koiratapahtumassa Himoksella. Torstin yltiörohkean käytöksen perusteella toivon, että oikeat sudet pysyvät meistä kaukana.

Talvi 2015 oli luminen, joten pääsimme Torstin kanssa jälleen kelkkailemaan. Osallistuimme myös Mielakan rinnekeskuksessa järjestettyyn kilpailuun. Maaliin tulimme yhdeksänsinä, joka oli sama kuin lähtönumerommekin. Keli oli raskas ja meidän vuorollamme pohja oli jo kovasti pehmentynyt, mutta hienosti jaksoimme loppuun asti.

Kävimme Torstin kanssa treenaamassa vetoviehettä Keltin maneesilla. Kiitos Merjalle ja Annelle sekä heidän whippeteilleen seurasta.

Torstin vieheharjoitukset jatkuivat maastovieheiden parissa. Torsti löysi tästä itselleen lajin, joka sekoitti sen pään täysin. Aloitimme katsomalla mallia muiden koirien juoksemisesta. Se oli virhe. Torsti innostui täysin nähdessään vieheen ja koiran sen perässä.  Jouduin lopulta viemään nelijalkaisen autoon odottamaan. Torsti, joka muiden lajitreenien odotusajat nukkuu rennosti autossa, pisti kuitenkin kunnon metakan päälle. Siinä sai ihan jännittää, tuleeko koiruus auton ikkunasta läpi! Alla näkyvällä videolla Torsti on päässyt itse tositoimiin.

Purtsi osallistui elämänsä ensimmäiseen Match Show’hun Toikkalassa heinäkuussa 2015. Purtsi esiintyi penturyhmässä Tiina Laaksosen kanssa – ja upeasti esiintyikin. Lopputuloksena hieno kolmas sija.

Kuvissa Purtsi nauttii kesän lämmöstä.

25.9 (24)     25.9 (74)