Esittely

Kuka ja mikä Suviera?

Suviera on yhden naisen ja kahden staffin yritys. Rakkaus koiriin roihahti jo pienenä tyttönä. Vaikka olenkin aina omistanut koiria, ei työ niiden parissa ollut itsestäänselvyys. Työskentelinkin pitkään sihteerinä autoliikkeessä. Liike kuitenkin lopetettiin keväällä 2009, minkä seurauksena jouduin pohtimaan tulevaisuuttani uudelleen.

Ryhdyin aluksi Homeetta-yritystä vetävälle Maria Seppäselle vapaaehtoiseksi avustajaksi. Syynä oli yksinkertaisesti se, että minulla ei ollut muutakaan tekemistä ja nautin Seppäsen avustamisesta. Tuona aikana silmäni aukesivat aivan uudenlaiselle koiramaailmalle.

Ensimmäisenä muutin omat tapani toimia koirien kanssa. Tulosta näkyi heti. Se innosti minua oppimaan lisää ja vielä vähän lisää. Kokemuksen karttuessa huomasin, että olin taitava käsittelemään koiria. Osasin lukea niitä. Lopulta päädyimme suunnittelemaan minulle rungon, jota pitkin pystyin opiskelemaan koira-ammattilaiseksi.

Pääaineekseni valikoitui koirahieronta, jonka sivussa opiskelin myös ongelmakoirakoulutusta. Hierontaoppini sain Tampereen urheiluhierojakoulussa, kun taas ongelmakoirapuolen otin haltuuni 16 kuukauden työharjoittelussa Homeetassa. Teoriaosuudet suoritin itseopiskeluna.

Valmistuttuani heinäkuussa 2011 pidin pienen loman. Sen jälkeen, kun olin vetänyt hetken happea, perustin oman yrityksenTmi Suvieran.  Vuoden 2017 alussa perustimme Minna Niskapohjan kanssa yhteisen yrityksen Koiraklubi oy:n. Vuokraamme puolilämpimiä tiloja koiraharrastajille sekä vedämme omat koulutukset Koiraklubi oy:n hallilla.

Olen ollut paljon mukana Kouvolan seudun seurakoirayhdistyksen toiminnassa, joten olen varmasti monille tullut sitä kautta tutuksi. Tällä hetkellä olen vain rivijäsenenä, koska työkiireiden vuoksi en pysty osallistumaan muuhun toimintaan.

Koirani ovat Purtsi ja Torsti.  Purtsilla on monta lajia, jotka olemme opetelleet yhdessä. Tällä hetkellä treenaamme Hoopers-agilityä. Pallopaimennusta harrastamme melko säännöllisesti. Suviera-pallopaimennusryhmän jäsenenä pitää pysyä esiintymismoovit kohdallaan. Treenasimme myös koiratanssia omaksi iloksemme. Uutena lajina opiskelimme ID-hajutunnistekoirakkopariksi. Purtsilla on lahjoja myös tähän lajiin.  Jos aikaa on niin treenaamme myös rally-tokoa.  Agilitystä Purtsi on siirtynyt Hoopes-agiin polvessa olevan nivelrikon takia. Torsti viettää tällä hetkellä ansaittuja eläkepäiviä viiden tähden hotellissa eli vanhempieni luona järven rannalla Luumäellä. Etusivulla kuvassa oleva Kaapo nukkui pois syksyllä 2016

Tässä lyhyesti Suvierasta ja minusta, eli Suvi Salmesta ja koiristani.

Kuvassa minä ja Purtsi. Olemme saaneet rally-tokodiplomin suoritettuamma rally-tokon alkeiskurssin. Toisessa kuvassa minä olen jälkitreenipiilossa.