Kaapo, Torsti ja Purtsi

Suvieran staffikolmikko

Staffordshirenbullterrierit Kaapo, Torsti ja Purtsi ovat olleet oleellinen osa Suvieraa. Koirat ovat olleet mukana niin agilityssä, pallopaimennuksessa kuin ongelmakoira-avustajina. Kolmikko on ollut helppo tunnistaa lenkkipolulla. Tällä hetkellä luonani asustaa vain Purtsi-staffi.

Kaapo oli paras ongelmakoira-avustajani. Kaapon oma ego oli niin vahva, että ongelmakoirakot eivät koskaan yrittäneet kävellä Kaapon ylitse. Torstikin meni aina Kaapon taakse kun tuli vaikeuksia. Yhdessä tämä kaksikko koulutti useampaakin koiraa yhteiskuntakelpoiseksi. Kaapo ja Torsti osasivat lukea toistensa ajatukset ja näin saivat hyvää tulosta aikaan toimimalla yhdessä ongelmakoiran kuntoutuksessa. Kaapon vanhetessa siirtyi Torsti vuorostaan tukemaan Kaapoa. Torsti osasi hienosti hakea nuoret ärsyttävät koirat pois Kaapon kimpusta. Koirakot eivät edes tajunneet kuinka Torsti heidät hämäsi pois.   Kaapo kisasi aikanaan agilityä kolmosluokassa . Nuoruusvuosinaan Kaapo pyörähti myös näyttelykehissä. Niistä tassuun jäi kaksi sertifikaattia. Kaapo nukkui pois syksyllä 2016.

Keväällä 2008 Kaapo sai seuraa, kun ruskeasävyinen Torsti muutti Olaskaarelle. Torstista kasvoi vuosien mittaan moniosaaja. Torstilta onnistui agility, pallopaimennus, kickbike-pyöräily ja -kelkkailu sekä maastoviehejuoksu. Ikä on jo nyt hidastanut lihaksikkaan Torstin menoa. Torsti muutti viiden tähden palvelutaloon vanhempieni luokse järven rannalle Luumäelle. Torsti viettää siellä eläkepäiviään tällä hetkellä. Kolmentoista ikävuotta täyttyy helmikuussa 2021. Torstin rauhallisuus ja itsevarmuus on aivan omaa luokkaansa. Torstin kanssa ei ole koskaan tarvinnut jännittää toisten koirien seurassa.

Viimeisimpänä Suviera-klaaniin liittyi vappuna 2015 jääräpää/työkone Purtsi.  Purtsilta ei moottori sammu aivan heti.  Agilityoppia Purtsille antoi Torsti, jonka esimerkistä Purtsi muun muassa oppi heti putkeen menon. Purtsista kasvoi porukan suurikokoisin. Purtsin työmoraali on niin hyvä, että olemmekin käyneet kaiken maailman eri lajien kursseja. Purtsi ei kieltäydy, jos ehdotan uuden lajin opiskelua. Kysyy vain ”milloin aloitetaan?”  Purtsin erikoiset tempaukset eivät ole jääneet huomaamatta, minkä seurauksena Purtsi on saanut jo useita faneja. Purtsin tempauksista saisi hauskan kirjan. Ehkäpä minä joskus sen kirjoitankin. Tällä hetkellä meidän päälajeja on Hoopers-agility, pallopaimennus. Sivulajeiksi on siirtyneet Purtsin polven nivelrikon takia ID-hajutunnistus, koiratanssi, rally-toko. Agility on harmittavasti jäänyt polven takia pois lajivalikoimasta. Purtsin kanssa ei ole tylsiä päiviä.

Torsti suoritti konesusitestin Onnidog14-koiratapahtumassa Himoksella. Torstin yltiörohkean käytöksen perusteella toivon, että oikeat sudet pysyvät meistä kaukana.

Talvi 2015 oli luminen, joten pääsimme Torstin kanssa jälleen kelkkailemaan. Osallistuimme myös Mielakan rinnekeskuksessa järjestettyyn kilpailuun. Maaliin tulimme yhdeksänsinä, joka oli sama kuin lähtönumerommekin. Keli oli raskas ja meidän vuorollamme pohja oli jo kovasti pehmentynyt, mutta hienosti jaksoimme loppuun asti.

Kävimme Torstin kanssa treenaamassa vetoviehettä Keltin maneesilla. Kiitos Merjalle ja Annelle sekä heidän whippeteilleen seurasta.

Torstin vieheharjoitukset jatkuivat maastovieheiden parissa. Torsti löysi tästä itselleen lajin, joka sekoitti sen pään täysin. Aloitimme katsomalla mallia muiden koirien juoksemisesta. Se oli virhe. Torsti innostui täysin nähdessään vieheen ja koiran sen perässä.  Jouduin lopulta viemään nelijalkaisen autoon odottamaan. Torsti, joka muiden lajitreenien odotusajat nukkuu rennosti autossa, pisti kuitenkin kunnon metakan päälle. Siinä sai ihan jännittää, tuleeko koiruus auton ikkunasta läpi! Alla näkyvällä videolla Torsti on päässyt itse tositoimiin.

Purtsi osallistui elämänsä ensimmäiseen Match Show’hun Toikkalassa heinäkuussa 2015. Purtsi esiintyi penturyhmässä Tiina Laaksosen kanssa – ja upeasti esiintyikin. Lopputuloksena hieno kolmas sija.

Kuvissa Purtsi nauttii kesän lämmöstä.

25.9 (24)     25.9 (74)