Koirahieronta

Ammattinäyttötutkinnan suorittanut koirahieroja

Valmistuin koirahierojaksi Tampereen Urheiluhierojakoulusta heinäkuussa 2011. Opettavainen koulutus kesti vajaan vuoden ja antoi hyvät eväät tulevalle uralle koirahierojana. Tämä koulutus sisälsi niin lähiopetusta kuin etätehtävien suorittamista, käytännön harjoituksia ja projektikoirien hieromista. Neljän päivän työharjoittelujakson toteutin hieromalla rajavartiolaitoksen koiria. Kuulun Suomen koirahierojien yhdistykseen sekä Suomen hevos- ja koirahieroja-yhdistykseen. Tehtyäni alan töitä noin puolentoista vuoden ajan, suoritin koirahierojan ammattinäyttötutkinnon helmikuussa 2013.

Suoritettu Veterinary fascial manipulation-kurssi Tampereella 2016 keväällä. Kouluttajina Tuulia Luomala ja Mika Pihlman.
 

Olen ollut kuuntelemassa muun muassa eläinlääkäreitä, osteopaatteja, koirien ulkomuototuomareita ja heidän ajatuksiaan. Koiran hyvinvointi on meistä kaikista kiinni, ja koirahieroja on vain yksi palanen tässä palapelissä. Olenkin tehnyt paljon yhteistyötä etenkin eläinlääkäreiden kanssa.

Koulutukseni antaa valmiudet koiran

  • perus lihashuoltoon
  • kuntotukseen (eläinlääkärin tai eläinfysioterapeutin ohjeistuksen mukaan)
  • leikkausten jälkeiseen kuntoutukseen (eläinlääkärin tai eläinfysioterapeutin ohjeistuksen mukaan)
  • vammautumisen kuntoutukseen (esimerkiksi murtuneen jalan tai nivelsidevammojen hoitoon eläinlääkärin tai eläinfysioterapeutin ohjeistuksen mukaan)
  • kilpakoirien lihaskunnon ylläpitoon
  • tuki- ja liikuntaelinvaivoista kärsivien lihaskunnon huoltoon

Koirahieronta tapahtuu joko omissa tiloissani tai asiakkaan kotona, täysin sopimuksen mukaan. Rauhallisen kotoisa hierontatila sijaitsee omakotitalossa, jossa itse myös asun. Tiloihin oma sisäänkäynti. 

Varauksen koirahierontaan voi tehdä soittamalla minulle puh 040-7688803 tai laittamalla s-postia suviera@outlook.com tai nettikalenterin kautta (lisäohjeet ajanvaraukseen nettikalenterin kautta nettivaraussivulta)  https://slotti.fi/booking/tmisuviera

Talouden useamman koiran hieronta samalla kerralla aika varataan vain puhelimitse tai s-postitse.

Hieronnan lisäksi käytössäni on laser- ja tens-hoitolaitteet, jotka ovat tarvittaessa apuna lihashuollossa.

Löytyy myös vuokrakäyttöön Laser Handy Cure´s 35€/vk

Haluatko oppia koirasi lihashuollosta? Pidän pyydettäessä lihashuoltoluentoja ryhmille. Luennoilla muun muassa neuvon, kuinka itse voi hieroa koiraa. Annan myös vinkkejä koiran normaaliin liikuntaan ja ruokintaan.

Kuten ihmisten, myös koirien lihakset tarvitsevat ajoittain huoltoa.  Purtsi odottaa omaa vuoroaan Suvin työtiloissa.